2009. máj. 28.

Pár jótanács a domain név választáshoz


Egy jó domain név legyen rövid és könnyen megjegyezhető. Lehetőleg kerüld a kötőjel használatát. Habár vannak kivételek, itt van például Pongor Juhász Attila weblapja, de ha már Te is ekkora szakértője leszel a saját területednek mint Ő, akkor majd Te is nyugodtan használhatsz kötőjelet is. Úgyis megtalálnak.
Aztán lehet már ékezetes domain nevet is választani de nem terjedt el a használatuk, ezért nem érdemes nekünk még ezzel operálni.
A kulcsszó használatával viszont feltétlenül érdemes játszani. Mert ha az oldaladnak a tartalmával összhangban lévő, releváns kulcsszó épp a domain névben is benne van, ez határozottan előnyös a weblapod számára. Sőt kifejezetten előnyös az amikor a fő kulcsszóval egyező a domain neved. Keresőoptimalizálásról már biztos hallottál. Ha szeretnéd jól optimalizálni a lapodat, akkor a domain név helyes kiválasztásával az első lépéseket megteheted ez ügyben.

Mondd el a véleményedet itt...

1 megjegyzés:

  1. Kedves Piroska! Köszönöm a mai leckét, mert adtál egy utolsó nagy lökést, hogy végre megváltoztassam a weblapom domain nevét. Teszek egy próbát, ugyanis nem vagyok megelégedve az eddigi eredményeimmel.
    Igaz, nekem tetszett az eddigi név, de fontosabb, hogy könnyen megtaláljanak a lehetséges vevők. Péter

    VálaszTörlés