2009. ápr. 28.

Csatlakoztál már? Van már céged, terméked?

Te milyen szempontok szerint választottál MLM Céget a munkádhoz?
Figyeled? Itt Tiéd a választás nem a munkáltatóé!
Itt is verseny van mert naponta kapsz jobbnál jobb ajánlatokat. És közöttük sok, valóban kitűnő termék vagy szolgáltatás bombáz Téged, főleg az internetes technológia fejlődésével. Mert ami fél éve a legújabb volt, adott esetben az a megoldás már nem annyira versenyképes. Gondolok itt a minden interaktivitást mellőző klón weblapok-és az újabb közösségi oldalak eszközeinek az összehasonlítására. De az újításokat a webboltod szolgálatába be is tudod ám állítani!
Tehát alaposan gondold át a választásodat. Nem eszik olyan forrón a kását mert ha Neked, a tetszésednek és energiádnak főleg idődnek megfelel, akár 2-4 cégnél is dolgozhatsz. Ennek megvannak a buktatói de vannak előnyei is amit megfontolhatsz. Ezt pár bejegyzéssel feljebb szeretném megvitatni Veletek.

Fontos, hogy megvan-e a termékkör és a cég. Biztosan Te is körülnéztél előtte az MLM Cégek piacán.
Két három éve még abból a szempontból választottunk, hogy:
  • elindulás mennyiből megoldható (Ma se hidd el azt, hogy egy ingyen regisztráció után nem kell majd költened. Kezdő termék vagy bármi szinte mindenütt van. Ezzel nincs is baj ha szükséged lesz rá eztán is)
  • termék ára (magyar viszonyokhoz, új vevő szerzésre)
  • termékre milyen gyakran lesz szükség? (visszatérő vevők)
  • cég adatok nyilvánosak, vezetők, ügyfélszolgálat elérhető
  • internetes támogatás (akkor még nem volt ilyen természetes)
  • hasonlítottuk az elindulás költségeit más cégekéhez viszonyítva,
  • vagy a visszaosztott jutalék %-os mértékét, a marketingtervet az előrejutáshoz
Pár éve ennyi majdnemhogy elég is volt a megalapozott döntéshez.

Ma már vedd figyelembe, hogy a meglévő üzleteddel mi a kompatibilis.

Mire gondolok?
Olyan kapcsolatra, szolgáltatásra ami segíti a munkádat. Ami lehet, hogy csatlakozással jár de egy új eszköz a kezedben a munkád végzéséhez.
Nem véletlenül ajánlottam a már dolgozó MLM -eseknek pl. a Magyar webkonferencia termet mert ilyen összekapcsolásból hatalmassá növelheted azt az üzletedet is, ahol már esetleg elégedetlen voltál az egy szem klón-webáruházad tudásával. Egyszerűen kommunikálhatsz a meglévő vevőiddel, partnereiddel.

Ezt itt csak egy példa azok közül amit jól használhatsz a munkádban és a társaid üzletéhez. Sok ilyen hasznos eszköz van, mindíg arra vigyázz, hogy a célodat tudd és azt, hogy melyiken tartsd a fókuszt. Mármint ha a fő bevételi forrásod a termékforgalmazás akkor ne csábulj el a fenti hasznos eszköz affiliate forgalmazása felé. (mielőtt még azzal vádolnál, hogy elaprózom a napi munkaidődet :-) )

A másik terület: Ma már kevés az, hogy helyetted kiszolgálja a vevőt a céged központi oldala. Ez alap, szóra sem érdemes.

Fontos, hogy tudjanak hozzád feliratkozni, és ismerd meg a vevőidet!
A cégek palettája sok esetben igen széles, választanod kell, hogy ebből Te mit helyezel előtérbe, Te miről beszélsz a vevőiddel. Mert beszélned kell velük. Hogyan tedd ezt?
Ez egy összetett szakma, tanuld meg az alapokat. Lépésről lépésre, tervezetten haladva megtanulod és megtudod mit, mikor, miért és hogyan csinálj, hogy az interneten sikereid legyenek.

Mert nem lehet és nem szabad mindent a vevő nyakába önteni mert a helyében Te is menekülőre fognád ha lerohannának. Itt pedig a menekülés csak egy kattintás és sose látod többet!
Elengedni a látogatót luxus, mégis azt látom, hogy néhány cég igencsak megnehezíti a termékforgalmazójának a dolgát.

Bíztatlak tehát, ha komolyan szeretnél kereskedni a neten akkor el kell jutnod arra a szintre, hogy kommunikálj a vevőddel. Te és ne más!
Hányszor, mit, milyen hangnemben, milyen formában (e-mail, webkonferencia, kiscsoportos vagy egyéni) miről, ..... Ez a Te dolgod! Csakis a Tied, így épül ki a bizalma feléd.

Nem kell ijedezni, ezek egyszerű tudásanyagok és javarészük kedvező áron vagy szinte ingyenesen elérhető.

Ami a lényeg:
Ismerd meg a céged választékát, a lehetőségeket és maradj a fő csapáson. Az összes többi döntésedet ennek rendeld alá. Ennek érdekében fejleszd Magad, ha hiányolsz valamit nézz utána hogyan lehet olyanod neked is ami az üzleted élenjáró építését szolgálja.
Vagyis ha megvan a céged és bevált, a termékeket eszediszodkenedmosod, akkor az eredményeid növelése érdekében kapcsold össze az újabb lehetőségeket és az alap szolgáltatásodat.

Konkrét példákkal szolgálok még a következő bejegyzésekben, gyere vissza gyakran, ne csak a hírlevél elolvasása után.

Világosan lásd: nyugodtan nézd meg az új lehetőségeket is, tanulj nézz, informáld Magad mert lehet, hogy megvan a megoldás a problémádra, csak nem kérdezted senkitől.
Ne légy néma és vakló. :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése