2010. febr. 25.

Klónozd magad a weblapoddal!

Mostanában sok levél érkezik hozzám olyan kérdéssel ami másoknak is problémát okozhat. A héten az volt a fő téma, hogy mit tegyen az akinek az anyacége nagyon sok terméket forgalmaz. Ez akkor is felmerül ha csak 20-30 termék közül kell választanod.

Következő kérdések jöttek hozzám: Mit értékesítsek ha túl nagy az mlm bolt választéka? Felrakhatom, e egy weblapomra azt a sok termékeket? Mi értelme lenne? Hogyan értékesítsek? Mindent tegyek láthatóvá? Hogyan szelektáljak? Hogyan válasszam ki a célcsoportomat? Nekik milyen weblapot készítsek?Hogyan és hol kommunikáljak velük?

Beszéltünk már arról, hogy a weboldalad nem lehet egy kicsinyített mása a céged webáruházának. Az a központ, aminek az a dolga, hogy kiszolgálja a vevődet.
Neked pedig az a dolgod, a több száz termék közül válassz ki néhányat amihez profi módon értesz és vevőt küldj a központi webáruházba.
Ha van több csoport is aminek alapos tudója vagy, szívesen utánajársz, akkor pedig egy jó módszer az, hogy több weblapot is vezetsz. Mindegyiken más termék, más letölthető anyag, más kulcsszó, más szöveg kell.

Vagyis a weblapodat sokszorosítsd. Csinálj úgy mint egy okos horgász aki ugyanarról a helyről több pecabottal is horgászik.
A hasonlatnál maradva, mindegyikkel más halat akar kifogni így az egyik horogra legyet, a másik horogra kukacot helyez fel szépen, szakszerűen, felkészülten. Attól függően, hogy melyik hal mit eszik mit keres szívesen.

Csináld ezt a weblapoddal Te is. Ne pakolj ki mindent egy weblapra hanem keress téma-csoportokat és külön-külön szólítsd meg a vevőidet. Legyen akár többtíz weblapod egymás után felépítve. Először az egyik témakört dolgozd ki. aztán jöhet a második.

Írd ki a főbb kulcsszavakat, tervezd meg a szöveget, írd meg, csináld meg.
Ha nem vagy jártas a mostanában népszerű word press vagy más weblapkészítéssel akkor válassz egy weblapszerkesztő helyet ahol pár kattintás után magad is felépítheted a lapodat.
webplus.hu
Én most ezt használom, kibírható a havidíja és a többivel összehasonlítva, bőven többet tud. Nem beszélve a domain név választásról, hiszen az is releváns kell legyen. Itt olyat tudsz választani amit te akarsz és nem virít az ingyenesség.
Ezeknek az is előnye, hogy amit szerkesztesz azt azonnal láthatod is és javítani is rögtön van lehetőséged. Ha tudsz e-mailt írni akkor ezzel is simán elboldogulsz. Ráadásul itt nem ér az a vád, hogy ingyenes igénytelen helyen van a lapod, a kereső is jobban szereti, több lesz a látogatód. Végül is azt akarod nem?

Ezt a fenti kérdéskört mind-mind tárgyalja a 10 hetes, mlm az interneten minikurzus is aminek még tart a tavaszváró akciója. De most ez itt olyan téma volt ami fej törést okoz egy kezdőnek ezért itt a blogon válaszoltam és remélem segít elkezdeni a weblapok elképzelését. Ha eddig még nem kezdted volna el. Azt azért tudd, hogy a cikk csak ötletadó volt.

Indulj el a célcsoport, a témaválasztás felé és jönnek majd az ötletek meglásd.

Szóval a megoldás az, hogy klónozd a weblapodat témánként, mert nem pakolhatsz rá mindent egy oldalra. Elriasztja és nem navigálja a látogatót. Legyen témánként, főbb termékenként akár külön lapod.

Legyen Neked egy lapcsoportod!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése