2009. júl. 17.

Ha nincs vállalkozóid 3.rész/ Másik banánhéjadról.

Már jó ideje csemegézek itt Nektek a webáruház nyitás témájáról. Azért mert naponta látom a sok erre felhívó figyelemfelkeltő reklámot és azt is látom, hányan beleestek a webboltnyitás kétperc alatti csapdájába.
Persze, hogy a termék forgalmazásán múlik a jutalékod ezen áll és bukik az üzleted de az erre vonatkozó törvényekkel tisztában kell lenni. Gondolom Te sem szeretnéd ha a nehezen megkeresett jutalékodat a büntetésre kellene költeni.

Másik banánhély a webáruház nyitása akár egy óra alatt!
  • Ahol ezt megteheted nem mindenütt közlik veled, hogy a szükséges engedélyek birtokában kell legyél. Persze az apróbetűs részekben benne van a jobb helyeken. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy az igazi webáruház nyitás és üzemeltetés milyen feladatokkal és kötelezettségekkel jár, megint csapdába léptél. Egyszerűen ki kell mondani, hogy vállalkozói nélkül, sima Termékforgalmazóként nincs jogod webáruházat nyitni. Lehet, hogy ez most kicsapja a biztosítékot pedig így van.
Mert nem hozzád futhat be a megrendelés, nem kezelhetsz pénzt, nem tudsz számlát adni.
Milyen adatokat teszel ki a nyilvánosság elé, amikor nem is vagy Te igazi webboltos? A Független termékforgalmazói szerepkör ebből a szempontból egy magánember. Így nem futhat be hozzád megrendelés ellenértéke, nem adhatsz számlát stb stb... Megint ott tartunk, hogy a hivatal keményen fogást talál Rajtad.

Mi a megoldás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése