2009. júl. 17.

Ha nincs vállalkozóid 4.rész/ A megoldás a cégednél van!

Igen a céged tudna segíteni neked. Mert ha csatlakozol kaptál klón weblapot, jobb esetben klón webáruházat. Utóbbi időben sok céget megvizsgáltam ebből a szempontból és a helyzet lehangoló azért mert a cégek jó része nem segíti a forgalmazóit. A következő fokozatokkal találkoztam:

1 verzió: Egyetlen weblap a központi lap, minden ide fut be akár offline akár online. Itt a Te vevőd megy a nagy levesbe a nagy közösbe. Vagyis elveszted ha beszéltél vele és utána a neten tájékozódik és ott rendel.

Fokozom tovább mert ha neten akarod eladni akkor hogyan tovább? Ha van saját weboldalad max. addig mehetsz el, hogy korrekt leírást adsz a termékről, hírlevelet küldesz és abban informálod a hatásokról satöbbi. És itt a vége ha nem vagy vállalkozó.

2 verzió: Hasonló az előzőhöz csak egy bonyolult kóddal jut be a vevő az áruházba. Akár labirintusba is küldhetnéd. A beírandó kód ugyan hozzád azonosítaná ha ezt a labirintust végigjárná. De kevesen mennek be egy boltba, az akadálypályán keresztül! Te itt is vevőket vesztettél.

3 verzió: Van webáruházi link a számodra vagy nevedre kódolva. Azt mondhatnád, hogy ez a kánaán. Pedig még nem az.
Mert amikor elkezded népszerüsíteni, linkhálózatot építeni, hirdetni, falakba ütközöl.
Előbb a linkszerkesztők aztán Te is rájössz, hogy ebből a tök egyforma áruházból már van vagy ötvenezer és mind megtámadta vele a linkszerkesztőket.
Persze, hogy visszautasítják mert nem egyedi, nem különleges. Ez egy klón.

Ne keseredj mert itt a rendelés menete legalább megoldható. Mit tegyél? Indíts egy saját önálló domain név alatt weblapot. Ha ott a rendelésre szeretnéd rábírni a vevődet, elhelyezed az áruházad linkjét és hurrá a nagyáruházba jutott a vevőd.

De itt megint van egy bibi, ez most a vevődé. Mert a nagyáruházad kapujában a főoldalon Ő nem tudja hogy hol az a termék amit a te oldaladon látott, és kell az Ő nyavalyájára. Eredmény=elmegy bezárja és nem keresgél összevissza. Kevesebbet ugyan mint az előzőkkel de itt is vevőt vesztesz. A vevő ilyen a neten, nem keresgél. Elmegy és ezt tudnod kell. És az MLM webáruház tulajdonosoknak is tudni kéne mert a megoldás a következő egyszerű dolog!

4 verzió: A megoldás a rád kódolt webáruháznál technikailag csak kicsit több, mégis ez a megoldás. Mert itt a linkelés nem csak a fő áruházi oldalra vezet hanem van linkje a termékeknek is.
Nevezzük terméklinknek, mélylinknek. Ez segíti a Te Független munkádat. Egyedül ez a jó és forgalom segítő megoldás mégis szomorúan láttam, hogy nagyon kevés MLM áruházban alkalmazzák ezt a megoldást. Pedig egyszerű.

Így lesz megoldott a Te és a vevőd szempontjából is minden ami most fejtörést okoz.
Ő egy kattintással oda jut ahova akart. Informálódott, kattintott, termékképet lát, kosarat, stb. És ha ügyes vagy, olyan színekkel, képekkel, eszközökkel oldottad meg, hogy nem is kell látnia, hogy két weboldalon járt.
(erről tanulhatsz az Internetes kereskedés képzésen amit MLM-eseknek indítunk.)

A saját weblapodon (amit befogad a linkkatalógus ) ha bemutatod a terméket akkor egy lépéssel leadott rendelés a cég központjába fut be. Cég szállít, számláz, reagálja vissza a rendelést, stb...

Ennek a mélylinkelésnek az eredménye a kevesebb oldalelhagyás, több rendelés, jobb vevőkapcsolat, nagyobb bizalom.

Te így lehetsz valójában független és nyugodt termékforgalmazója az anyacégednek.
A saját és a vevők szempontjából is.
És ez a cél.

4 megjegyzés:

  1. Névtelen15:24

    Próba komment, hogy jól működik-e?

    VálaszTörlés
  2. Névtelen10:52

    Miért nem lehet ezzel a megoldással találkozni az mlm cégek többségénél? Pedig jó megoldás lenne, hogy ne kelljen kényszerből vállalkozást kezdeni.
    P.Katalin

    VálaszTörlés
  3. Névtelen11:08

    Eddig nem találkoztam ilyen bolttal. Holtalálom azt a céget ahol van ilyen lin?

    VálaszTörlés
  4. O.K. szívesen megírom privátban

    VálaszTörlés