2009. ápr. 16.

Az MLM távmunka vagy szélhámosság?

Hazánkban hozzászoktunk a kétkezi munkához, a múlt évtizedek alatt pedig erősen rögzült az a paradigma, hogy a fix állás egyenlő volt a fix bérrel. Nézzünk kicsit ennek a mélyére.

A piac velejárója a verseny és a verseny szereplőinek, az egyre erősödő érdek-és vélemény ütköztetése. A hagyományos kereskedelmi forma mellett megjelentek új értékesítési csatornák.

-Direkt értékesítés

-Csoportos bemutatók

-Network marketing, mlm

-Internetes boltok

-és még jó néhány...

de ezen a blogon az MLM-el foglalkozunk.

Miért is lenne elvárható, hogy a hagyományos kereskedelem hívei békésen tekintsenek az egyre erősödő, új értékesítés eredményeire? Talán érthető is, hisz a kezdeti 20-25 évvel ezelőtti hibák poentírozása ma is méltó zajt csap, arra érzékeny körökben. Az MLM-ezők széles tábora pedig eközben elhagyta gyermekbetegségeit, és egyik legdinamikusabban fejlődő kereskedelmi forma lett a világ számos országában, beleértve hazánkat is. A szakma művelői tanultak a hibákból és védik az új módszereket azoktól akik képzetlenül, tudatlanul és igénytelenül akarnák művelni az MLM-et. Ez a blog is ezt és a szakma korrekt művelőit hivatott segíteni.

A világban zajló: a foglalkoztatásbeli, üzleti életi, banki, fogyasztói szokásbeli, kommunkikációs változások, az élet menden területére hatással vannak. Az értékesítés előtt is új távlatok, és feladatok mutatkoztak meg.

A 90-es évek eleje óta, nálunk is felfedezhető változások alternatívát mutattak azoknak akik nem csak a 8-16 óráig formában tudják elképzelni az életüket, azonban mégis cégszerű keretekben, jó minőségű termékekkel akartak foglalkozni.

Azóta az élet azt is bebizonyította, hogy az állásukat elveszítettek közül is igen sokan ebben a kereskedelmi formában találtak maguknak, először menedéket, majd egzisztenciát.

Ismétlem: ebben a szakmában nincsen munkanélküliség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése