2009. ápr. 24.

A Klón weblapok

Ebben a témában eltérő véleményekkel találkoztam. Szeretném ha Te is leírnád, hogy Nálad hogy működik ez a dolog?
Neked van-e központilag kapott klón weblapod és mellette használsz-e saját fejlesztésű lapot is?
Ha igen, miért van sajátod?
Ha nem, miért nem készítettél?

Ha csatlakozol
egy MLM céghez akkor joggal várod el, hogy kapjál nevedre vagy ID számodra kódolt webáruházat, sales oldalt vagy weblapot ahol a céged által központilag kidolgozott módon tudod bemutatni a terméket, üzleti lehetőséget. A regisztráló vevőket vagy munkatársakat így hozzád kapcsolja a rendszer, nem veszíted el őket. Amíg világ a világ, hozzád kapcsolt forgalmat generálnak. Akkor mi ezzel a baj?
Csupán az, hogy nem személyes. Itt nincs alkalmad megszólítani a célcsoportodat. Nem tudsz hírlevelet küldeni a vevődnek. Nincs alkalmad különböző akciókra, kedvezményekre felhívni a figyelmét. Ha a céged nem tartja a kapcsolatot a vevőkkel (az e-mail címüket ismeri) akkor ki vagy szolgáltatva a céged marketinges csapatának, legyenek bármilyen ügyesek, nem Te szólsz a vevődhöz.
További komoly gond még az is, hogy amikor a linkhálót szeretnéd kiépíteni, a "klónsága" miatt sok szerkesztő elutasítja és nem veszi be a linkgyüjteményébe.

Miért olyan fontos a személyes hangvétel és a piacod ismerete? Egy következő bejegyzésben erről is szót ejtünk de most ragadd meg a klaviatúrát és írd meg, van-e saját weblapod ahol a saját szád íze szerint tartod a kapcsolatot a vevőiddel?
Várom a véleményedet!!!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Az én tapasztalatom az, hogy ha egy MLM-tanácsadó nem járatos az internet világában, és nem is szeretne elmélyedni benne, nem akarja megtanulni a keresőmarketinget és a többit, csak szeretne egy weblapot, amely "helyette beszél", elmondja az alapvető tudnivalókat, elvégzi az új érdeklődő regisztrációját stb miUTÁN a tanácsadó már személyesen elbeszélgetett a jelöltjével - nos, erre a célra tökéletesen megfelel egy céges klón honlap. Nem mindenki akar az interneten hálózatot építeni, van, aki maradna inkább a megszokott offline módszereinél, amivel nincs is semmi baj, hiszen hála az égnek, nem vagyunk egyformák - viszont az ő üzletüket is megtámogatja a céges klón honlap.

    Aki viszont konkrétan online MLM-mel akar foglalkozni, tehát a termékei ajánlását és az üzleti lehetőség ajánlását is az interneten keresztül szeretné végezni, annak ez nem jó megoldás. Pontosan azért, amit írtál, hogy 1. személytelen, 2. a keresők és a linktárak nem veszik figyelembe. Arról nem is beszélve, hogy az offline dolgozó hálózatépítő személyesen már kialakítja a bizalmat, mielőtt a klón honlapjára küldi az érdeklődőt, az online MLM-esnek viszont ezt a munkát, tehát az érdeklődés felkeltését és a "személyes" elbeszélgetést, azaz a bizalom felépítését is az interneten kell elvégeznie, és erre csak egy saját, mindneki másétől megkülönböztethető honlap alkalmas.

    VálaszTörlés